Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Atbalstītie projekti: Divpusējās sadarbības iniciatīvas programmā Divpusējā un reģionālā sadarbība

Par projektu

  • Īstenotājs: Biedrība "Latvijas Vācu savienība"
  • Projekts: Ja ir vēlēšanās, tad jāpiedalās VĒLĒŠANĀS 2022!
  • Īstenošanas periods: 2022-06-01 - 2022-09-30
  • Īstenošanas reģions: Latvija
  • Kopējais budžets: 6 999.16
  • Projekta statuss: Aktīvs
  • Sadarbības partneri no donorvalstīm: Fjellugla Kompetanse AS
  • Kontaktpersona: Ilze Garda, e-pasts: rvkb.lv@gmail.com

2021.gadā LVS īstenoja ideju: aicināt Latvijas iedzīvotājus uzdot tiešus jautājumus vēlēšanu jautājumos (A.Dravniekam), kurš sniedza bezmaksas konsultācijas. Šāda pieeja ļāva iedzīvotājiem, iespējams, pirmo reizi dzīvē runāt par norisēm valstī ar kompetentu cilvēku, izprast argumentus un mainīt savu viedokli, pārvarēt stereotipus. LVS, ņemot vērā Saeimas vēlēšanu norisi 2022.gada oktobrī, piedāvā īstenot MODIFICĒTU PROJEKTU, kas arī šogad ļautu iedzīvotājiem pārvarēt pasivitāti, kūtrumu un kautrību, iesūtot individuālus jautājumus. Ņemot vērā, ka reģionālajos radio faktiski nav analītisku raidījumu, tie ir orientēti tikai uz izklaides un vieglo saturu, LVS ierosina novitāti - 10 minūšu garus PROJEKTA RADIO RAIDĪJUMUS, atbildot uz iedzīvotāju jautājumiem. Īpašs intelektuāls un atraktīvs pienesums būs Norvēģijas partneru - ekspertu demokrātijas jomā - stāstījums par Norvēģijas demokrātijas tradīcijām un, iespējams, arī notikumiem, kas ilustrē demokrātijas plusus un mīnusus, raksturo senas demokrātijas valsts nācijas uzskatus par savu pilsonisko pienākumu iesaistīties un veidot savu zemi.
Projekts sniegs pievienoto vērtību- Kurzemes auditorijas pilsonisko "iešūpošanu" domāt nestandarta formātā un kļūt aktīvākiem, pārvarēt padomju pasivitātes etalonu "labāk tālāk no politikas, es labāk neiesaistos, tas neattiecas uz mani". Iniciatīva pastiprinās LVS Stratēģiskā projekta sociālo ietekmi un tiešo projekta dalībnieku iespējas aktivizēties, praktizēt demokrātiju.

Notikumi

i

Piesakies jaunumiem!

Nepalaid garām aktualitātes un saņem noderīgu informāciju savā e-pastā.