Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.

2021. gada Sociālās uzņēmējdarbības diena: ieguvumi cilvēkiem, biznesam un planētai

10.11.2021
2021. gada Sociālās uzņēmējdarbības diena: ieguvumi cilvēkiem, biznesam un planētai

Mēs dzīvojam radikālu uzņēmējdarbības pārmaiņu laikā – kad tradicionālie biznesa modeļi zaudē savu aktualitāti un tirgus signalizē, ka ir pienācis laiks inovatīviem biznesa risinājumiem. Sociālie uzņēmumi var būt tie, kas aizpilda šo nišu, piedāvājot inovatīvāku pieeju uzņēmējdarbībai.

Katru gadu novembra trešajā ceturtdienā pasaule atzīmē Starptautisko sociālās uzņēmējdarbības dienu. Šī gada 18. novembrī notiks virtuālā konference "Sociālo uzņēmumu diena 2021", kurā eksperti un biznesa praktiķi no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Bulgārijas, Polijas un Zviedrijas, daloties pieredzē un atziņās par ieguvumiem, ko sabiedrībai sniedz stabili sociālie uzņēmumi.

"Pandēmija ir bijusi darba tirgus pārmaiņu un uzņēmējdarbības transformācijas katalizators, un jau labu laiku mēs esam novērojuši, ka cilvēki vēlas iesaistīties kustībās un iniciatīvās ar dziļāku pievienoto vērtību. Uzņēmumi vēlas ne tikai radīt peļņu, bet arī dot sabiedrībai būtisku pienesumu. Šis izaicinājumu pilnais periods, kad valstis risina pandēmijas problēmas, ir iespēja mums darīt labāk un beidzot piedalīties aktivitātēs, kas patiešām pozitīvi ietekmē apkārtējos," saka Jurgita Ribinskaitė-Glatzer, “Geri Norai LT” dibinātāja un konferences “Sociālo uzņēmumu diena 2021” organizatore.

Covid-19 pandēmijas negatīvo ietekmi īpaši izjutušas sabiedrības neaizsargātākās grupas – sievietes, jaunieši, cilvēki ar invaliditāti un daudzas citas – mainot sociālās prioritātes un jaunu uzņēmējdarbības modeļu izpēte varētu sniegt iespēju un palīdzību mazāk aizsargātiem locekļiem. Mūsdienu uzņēmējdarbības misija sniedzas tālāk par "miljona pelnīšanu", un tendences liecina, ka uzņēmumi meklē veidus, kā ar savu attīstību radīt pozitīvākus ieguvumus sabiedrībai.

Par to, kā sociālā uzņēmējdarbība maina mūsdienu sabiedrību, tiks runāts virtuālajā konferencē "Sociālā biznesa diena 2021" 18. novembrī. Konferencē piedalīsies Miks Celmiņš, organizācijas "Make Room" direktors, pievēršoties bēgļu un imigrantu jautājumam, Liene Reine-Miteva, sociālā uzņēmuma "Ligero" dibinātāja un sociālo projektu vadītāja sociālajā uzņēmumā "Sonido", piedaloties diskusijā par aktīvas pilsoniskās iesaistes veicināšanu pandēmijas kontekstā, savukārt Jānis Erts, kustības "Plecs" dibinātājs, aktualizēs problēmas un to risinājumus, ar kurām sakārušies bērni un jaunieši pandēmijas laikā.

Konferenci organizē “Geri Norai LT”, piedaloties Latvijas un Igaunijas Aktīvo iedzīvotāju fondiem. Konferences norisi finansē EEZ un Norvēģijas granti Aktīvo iedzīvotāju fonda programmas ietvaros.

Sociālo uzņēmējdarbības dienas konferences programma un reģistrēšanās: https://gerinorai.lt/socialinio-verslo-diena-2021/. Dalība konferencē ir bez maksas.

Notikumi

i

Piesakies jaunumiem!

Nepalaid garām aktualitātes un saņem noderīgu informāciju savā e-pastā.