Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Atbalstītie projekti: Iepriekš noteiktie projekti programmā Demokrātijas kultūra

Par projektu

  • Īstenotājs: Biedrība "Latvijas Pilsoniskā alianse"
  • Projekts: Pētījumi par pilsoniskās sabiedrības organizāciju sektoru Latvijā 2020-2024
  • Īstenošanas periods: 2020-10-01 - 2024-04-30
  • Īstenošanas reģions: Latvija
  • Kopējais budžets: 64 995.00 EUR
  • Projekta statuss: Aktīvs
  • Sadarbības partneri no donorvalstīm:
  • Kontaktpersona: Anita Īvāne, e-pasts: alianse@nvo.lv, tālr.: 24245580
  • Projekta informācijas vietne: https://www.facebook.com/PSOpetijumsLV

Projekta mērķis: Apkopot uzticamus datus interešu pārstāvībai un izmantot tos Latvijas pilsoniskās sabiedrības attīstībai, tai skaitā, lai uzlabotu NVO tiesisko un finanšu vidi.

Latvijā nav regulāras informācijas par Latvijas NVO stāvokli un tendencēm, nav nevienas pētniecības grupas vai akadēmisko vienību, kas būtu specializējušās šajā jautājumā. Pēdējais visaptverošais pētījums tika veikts pirms 5 gadiem. Līdz ar to trūkst pamatotu datu NVO interešu pārstāvībai. Lai to risinātu, projektā tiks veikti pētījumi, kas dažādos apsektos atspoguļos reālo situāciju NVO. Būtiskākie tiešie sagaidāmie rezultāti projektā ir 3 pētījumi, kuri sniedz objektīvu informāciju par NVO darbības formām, resursiem, finanšu kapacitāti, kā arī izstrādāts publiski pieejams rīks biedrību un nodibinājumu multiplikatīvā efekta noteikšanai.

1.pētījuma (10.2020.-01.2021.) mērķis ir apkopot faktisko informāciju par NVO, analizēt bāzes datus, lai identificētu NVO darbības formas un jomas, finanšu apjomus un plūsmas. Pētījuma laikā tiks arī analizētas Latvijā esošās biedrību un nodibinājumu klasificēšanas sistēmas, un sniegti priekšlikumi lēmumu pieņēmējiem, kā uzlabot klasificēšanas sistēmu.
2.pētījums (01.2022.-10.2022.) tiks veikts ar mērķi padziļinātāk izpētīt konkrētus NVO aspektus un jautājumus par organizāciju kapacitāti un resursiem t.sk., kādi resursi trūkst NVO. Tiks izstrādāta metodoloģija, lai noteiktu NVO ietekmes sabiedriski politiskos procesos un multiplikatora efekta izmērīšanai.
3.pētījuma (06.2023.-04.2024.) mērķis ir apkopot faktisko informāciju par NVO un analizēt izmaiņas NVO darbības jomās, kapacitātē, finanšu un cilvēkresursu piesaistē 4 gadu laikā (no 2019.-2023. gadam). Tiks analizēta 2. pētījumā izstrādātās ietekmes metodoloģijas efektivitāte un izsdrādāts tehniskais risinājums metodoloģijas piemērošanai praksē. Atbilstoši tiks izstrādāti ieteikumi pilsoniskās sabiedrības turpmākajai attīstītībai.

Rezultātā iegūtos datus varēs izmantot jebkurš interesents faktos balstītu diskusiju nodrošināšanai par NVO sektoru Latvijā un turpmākajās NVO interešu pārstāvības aktivitātēs, pilsoniskās sabiedrības sektora attīstības veicināšanā.

Notikumi

i

Piesakies jaunumiem!

Nepalaid garām aktualitātes un saņem noderīgu informāciju savā e-pastā.